Training Mindfulness & Creatieve expressie

Voor kinderen (8x)

Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken, er is veel drukte in en om ons heen. Hoe fijn is het dan als je in staat bent om te ontspannen en vaardigheden te beheersen om "een popcornhoofd " tot rust te kunnen brengen.

 

Mindfulness helpt kinderen beter slapen, het hoofd vol gedachten tot rust te brengen, zelfvertrouwen te versterken, met gevoelens en emoties om te gaan en naar hun lichaam te luisteren.

Mindfulness leert kinderen mild en begripvol te zijn naar zichzelf en anderen. 

Door Mindfulness oefeningen te combineren met Creatieve Expressie wordt de ervaring van Mindfulness verdiept en versterkt. 

Het scheppen van eigen kunstwerken,  met gebruik van verschillende materialen en technieken werkt verrassend en inspirerend voor kinderen.

Er wordt tijdens het creatieve deel niet naar een einddoel gestreefd.

Juist het aandachtig in het NU bezig zijn geeft ontspanning aan het kind in Hoofd, Hart en Handen

 

Deze achtweekse waardevolle holistische training wordt 2 x per jaar gegeven aan kinderen van 7-12 jaar in Buurtpunt Zoutman, Zoutmanplein 6A te Gouda van 10.00-11.30 uur. Een gezellige ruimte met huiskamergevoel. Er is plaats voor maximaal 6 tot 8 kinderen, om voldoende individuele aandacht te waarborgen. Data eerstvolgende Training:

Zaterdag 11, 18, 25 mei / 1, 15, 22, 29 juni en 6 juli 2024

 

Kinderen, leerkrachten en ouders zijn doorgaans enthousiast over mindfulness en merken effecten zoals meer rust thuis en op school, betere concentratie en meer openheid. 

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze vorm van Mindfulness voor uw kind? Druk op "aanmelden" voor meer informatie, kosten en aanmelding.

 

Liever een individuele training voor uw kind? Of samen met uw kind? Dit behoort zeker ook tot de mogelijkheden!